ЧПП all FAQ for this program
Хостинг : Општо : Дали веб страната ќе биде достапна 24/7? Печати
Прашање:Дали веб страната хостирана кај Вас ќе биде достапна нон-стоп 24 часа на ден?
Одговор:Доколку дадеме прост одговор на ова прашање (без разлика дали ќе биде потврден или не) нема да Ви дадеме точен одговор на ова прашање.
Интернет мрежата е премногу комплексна за да можеме едноставно да кажеме дека страната ќе биде достапна 24/7 или не.

Сепак, НЕКСТ-ЕМ ДООЕЛ ги следи светските трендови и прави се што е можно страните хостирани на нашите сервери да бидат достапни 24/7 на нашите корисници и нивните посетители.

За таа цел серверите на НЕКСТ-ЕМ ДООЕЛ се сместени во врвни дата-центри во кои покрај идеалните амбиентални услови и постојана електрична енергија - се користи најнапредната мрежна инфраструктура базирана на Cisco опрема која гарантира максимална стабилност на сервисот.

Врската кон интернет е изведена преку неколку редундантни линкови со вкупен капацитет од 7 GB/s кои гарантираат достапност и безбедност на услугите.
За да квалитетот на услугите биде максимален - НЕКСТ-ЕМ ДООЕЛ воведе строга политика на бекап на податоците секои 24 часа - со што се гарантира максимален интегритет и безбедност на Вашите податоци во случај на неочекувани хардверски проблеми.
последна промена 19.07.2009
 Како би го оцениле одговорот?      
Листај ги сите прашања во оваа категорија | Листај ги сите категории | Листај ги сите прашања во ЧПП goto top